10 minútové cesnakové špagety s nivovou omáčkou – neskutočne dobrý obed!

Potrebujeme (na 2 porcie):

1 lyžica masla

250 g špagiet

2 strúčiky cesnaku

250 ml smotana

150 g šunka (nemusí byť)

120 g niva

Syr na posypanie

Postup:

Špagety uvaríme v osolenej vode.

Medzitým si nakrájanú šunku osmažíme na masle, zalejeme smotanou a pridáme nadrobenú alebo nakrájanú nivu. Miešame, kým nám omáčka nezhustne a ku koncu pridáme cesnak. Hotovú omáčku dochutíme bielym korením a pokiaľ potrebujeme, pridáme trošku soli, prípadne 1/2 feferónky, ak máte radi pikantnejšiu jedlo.

Špagety ihneď po uvarení premiešame s nivovou omáčkou. Podávame posypané syrom.

Je to výborné, rýchle a naozaj skvelé jedlo, ako smotanu som použila smotanu na šľahanie, ale pokojne môžete dať aj smotanou na varenie. Určite stojí za pokus skúsiť to aj s kyslou smotanou.

Želáme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*