100 ročný recept na babičkine halušky s kyslou kapustou a údeným mäsom!

Potrebujeme:

1 400 g balenie halušiek v prášku (kto chce môže si aj vyrobiť, ja ich robím takto, je to menej prácne)

250 g kyslej kapusty

250 g údeného mäsa (krkovička, pliecko)

2 stredné cibule

1,5 lyžice cukru

kryštál alebo cukru piesok olej rasca soľ korenie

Postup prípravy receptu

Najprv olúpeme a nakrájame cibule na väčšie kocky či mesiačiky. Mäso umyjeme a nakrájame na kocky asi 2 x 2 cm.

Do hlbšieho pekáča dáme trochu oleja, pridáme polovicu nakrájanej cibule, údené mäso a pozvoľna osmažíme dozlata, občas premiešame.

Do ďalšieho menšieho hrnca dáme na olej vyprážať druhú polovicu nakrájanej cibule, zatiaľ čo sa smaží, prekrájame zliatu kapustu na menšie kúsky (občas sú v balení príliš dlhé “rezance”).

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*