Postup:
Biele cesto: Maslo rozdelíme na kocky a pomocou šľahača zmiešame s múkou. Po lyžiciach pridáme ľadovú vodu a cesto dôkladne a rýchlo premiesime. Vyklopíme na dosku a ešte v rukách krátko premiesime – vytvarujeme bochník, ktorý zabalíme do fólie a aspoň na 2 hodiny uložíme do chladničky.
Cesto si rozdelíme na polovicu. Vystrihneme si papier na pečenie podľa veľkosti plechu a rozvaľkáme na ňom polovicu cesta. Aj s papierom preložíme na plech, radielkom nakrájame na štvorce či obdĺžniky a všetko v rúre vyhriatej na 170 ° C doružova upečieme (cca 10 až 12 minút).
Medzitým si pripravíme tmavé cesto: Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, primiešame preosiate kakao, orechy a nakoniec jemne aj sneh z bielkov.
Zvyšok bieleho cesta si rozvaľkáme a vložíme do rovnakého plechu. Na biele cesto nalejeme tmavé cesto.
Vo vyhriatej rúre pečieme asi 25 minút.
Krém: Z pudingového prášku, mlieka a polovice cukru uvaríme puding. Keď je puding hotový, zložíme ho z plameňa a ešte do horúceho vmiešame žĺtok, dobre rozmiešame, ale už nevaríme. Prikryjeme fóliou a necháme puding vychladnúť. Nakoniec do pudingu vmiešame po lyžičkách našľahané maslo sa zvyšným cukrom, všetko spolu dobre prešľaháme. Krém navrstvíme an vychladnuté tmavé cesto a prikryjeme štvorčeky cesta. Poprášime cukrom a podávame.
Leave a Reply