Suroviny
500 g | |
1 ks | |
1,5 čl | |
350 ml | |
21 g | |
100 ml | |
1 čl | |
Plnka : | |
250 ml | |
150 g | |
Postup prípravy
Z čl cukru , 21 g droždia a 100 ml vlažného mlieka som spravila kvások . Vykysnutý kvások som pridala k osiatej a osolenej múke .Do zvyšku 250 ml vlažného mlieka som rozbila vajíčko a pridala 100 ml oleja . Zamiešala som som to do múky a vypracovala redšie cesto . Nechala som ho vykysnúť.
Vykysnuté cesto som roztiahla na olejom vymazaný plech . Kyskú smotanu som osolila , rozmiešala a natrela na cesto . Oravskú slaninku som kúpila nakrájanú na plátky – som pokrájala na slížiky . Rozložila som ju na smotanu . Na vrch som dala nasekaný čerstvý kôpor zo záhrady . Povrch koláča som pokvapkala troškou oleja a dala piecť na 200 °C asi 20 minút .Po vybratí upečeného koláča z rúry som kraje potrela studenou vodou.
Leave a Reply