- Varené cestoviny
Ak ich vložíte do mrazničky, tak po rozmrazení tieto potraviny zvlhnú. Ak ich predsa len chcete zmraziť, tak potom len predvarené.
- Zrnká kávy
Chladná teplota ich môže vysušiť a tak stratia svoje vlastnosti. Namiesto toho, ich skladujte vo vzduchotesnej nádobe v tme.
- Konzervy
Nepatria do mrazničky. Môžete ich skladovať v špajzy. Ak ich predsa len chcete zmraziť, tak ich obsah vysypte do vzduchotesnej nádoby.
- Vajcia v škrupine
V mrazničke môže škrupina prasknúť a do vnútra sa dostanú baktérie. Namiesto toho, vajcia zmrazujte vo forme na ľad.
- Smotanové výrobky
Také produkty, ako je smotana, jogurt alebo puding uskladňujte v chladničke, nie v mrazničke.
- Mäkké syry
Zmrazovať sa môžu tvrdé syry, mäkké radšej skladujte v chladničke.
- Omáčky zahustené múkou alebo škrobom
Ich konzistencia sa zmení a budú nepoužiteľné.
- Roztopená zmrzlina
Zmrazením roztopenej zmrzliny docielite to, že bude lepkavá.
- Ohrievané jedlo
Hotové obedy, ktoré ste už raz rozmrazili, znovu nezamrazujte, môžu sa rozmnožovať baktérie.
Nedopúšťajte sa takýchto chýb, pretože zmrazovanie týchto produktov môže byť nebezpečné pre vaše zdravie. Uskladňujte produkty správne a povedzte svojim priateľom, ako to môžu urobiť.
zdroj:takprosto.cc
Leave a Reply