5. Aby sa trojobal na rezňoch či zelenine netrhal a nelepil na panvicu, pridajte k vajíčkam aj lyžicu zemiakovej múky alebo lyžičku zemiakového škrobu. Môžete použiť aj menej oleja a trojobal sa nebude prichytávať na povrch panvice.
6. Osladili ste cesto namiesto cukru medom? Teplotu pečenia je nutné zvýšiť o 15 stupňov. Cesto je jemnejšie a vláčnejšie.
7. Puding sa vám nepripáli a bude omnoho lepší, ak hrniec najskôr vymastíte maslom.
8. Fazuľu a šošovicu nikdy nesoľte, kým nie sú dostatočne mäkké. Ak ich osolíte na začiatku, budete ich musieť variť omnoho-omnoho dlhšie.
9. Máte radi opekanú slaninu? Ak chcete, aby sa plátky počas vyprážnia nekrútili, namočte ju najskôr na studenej vody (stačia 2-3 minútky).
10. Zakalený olej? Žiaden problém, stačí ak doň nasypete trochu soli a bude opäť krásne číri.
11. Chcete, aby boli fašírky šťavnatejšie? Postrúhajte do nich nastrúhanú uvarenú mrkvu, alebo surový zemiak. Lepšiu chuť tiež získate, ak pridáte žĺtky a bielky zvlášť. Žĺtky vmiešajte do mäsa a potom pridajte bielky ušľahané na sneh.
Leave a Reply