Krém č.2: Citrónová kôra a vanilkový struk
Ingrediencie:
6 žĺtkov
250 g kryštálového cukru
130 g hladkej múky
1 l mlieka
1 vanilkový struk
kôra z 2 citrónov
Postup:
1) Vezmeme si kôru z citróna a spolu so šťavou z vanilkového struku pridáme do mlieka. Dáme na sporák a privedieme do varu. Vypneme a scedíme, vyberieme vanilku i kôru a necháme vychladnúť.
2) V samostatnej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Túto zmes za stáleho šľahania vmiešame do teplého mlieka. Z toho vznikne celistvá zmes, mlieko a žĺtky sa musí spojiť.
3) Potom to dáme späť na sporák a zahrievame. Do zmesi postupne pridáme preosiatu múku a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
4) Nakoniec necháme vychladnúť. Takýto vychladnutý krém môžete vyskúšať s tvarohom, mascarpone alebo maslom. Je to vynikajúce!
Leave a Reply