2 fantastické krémy zo žĺtkov – hodia sa naozaj do všetkého!

Krém č.2: Citrónová kôra a vanilkový struk

Ingrediencie:

6 žĺtkov
250 g kryštálového cukru
130 g hladkej múky
1 l mlieka
1 vanilkový struk
kôra z 2 citrónov

Postup:

1) Vezmeme si kôru z citróna a spolu so šťavou z vanilkového struku pridáme do mlieka. Dáme na sporák a privedieme do varu. Vypneme a scedíme, vyberieme vanilku i kôru a necháme vychladnúť.

2) V samostatnej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Túto zmes za stáleho šľahania vmiešame do teplého mlieka. Z toho vznikne celistvá zmes, mlieko a žĺtky sa musí spojiť.

3) Potom to dáme späť na sporák a zahrievame. Do zmesi postupne pridáme preosiatu múku a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.

4) Nakoniec necháme vychladnúť. Takýto vychladnutý krém môžete vyskúšať s tvarohom, mascarpone alebo maslom. Je to vynikajúce!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*