Veľmi chutný a neobsahuje žiadne látky na zahustenie a za to má vynikajúcu vanilkovú chuť a dobre sa dá natierať. Je skvelý na natieranie tort, zákuskov a k drobným dezertom. Oplatí sa vyskúšať!
Suroviny:
350 g maslo
2 ks vajíčkové žĺtky
300 g cukor
200 ml mlieko
2 balenia vanilkový cukor
1 ČL rumová aróma
Príprava:
Mlieko vlejeme do jedného hrnca a pridáme k nemu rozmiešané vajíčkové žĺtky, pridáme cukor a vanilkový cukor a na malom ohni začneme variť. Postupne miešame a približne varíme 3 minúty.
Bude tekutý, ale keď zmiešame s maslom, tak zhustne. Dôležité je aby sme ho nevarili dlhšie ako 3 minúty, lebo potom kvôli cukru môžu vzniknúť hrčky. Zložíme z ohňa, zakryjeme alobalom a necháme vychladnúť až kým nebude mať izbovú teplotu. Maslo vymiešame na penu, pridáme 1 ČL rumovú arómu a zase zmiešame. A už je krém hotový ☺
Leave a Reply