3-bitkový koláč: Ten, ktorý zmizne ako prvý na večierkoch!

3-bitkový koláč je skutočný hit na každom večierku. Tento lahodný nepečený dezert, ktorý sa skladá zo sladkého pudingu, krémovej karamelovej zmesi a slaných krekrov, očarí nielen jednoduchou prípravou, ale aj fantastickou kombináciou chutí.

Je to perfektný dezert na rýchle prípravy.

Ingrediencie:

  • 270 g slaných sušienok (krekry)
  • 500 ml mlieka
  • 3 PL hl. múky
  • 2 PL zemiakovej múky (škrob)
  • 2 žĺtky
  • 3 PL cukru
  • 200 g mäkkého masla
  • 460 g karamelovej hmoty
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 2 PL práškového cukru
  • 25 g nastrúhanej tmavej čokolády
  • Džem z čiernych ríbezlí (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava základu: Na plech vystlaný papierom na pečenie uložte vrstvu krekrov. Ak používate džem, natrite ho na krekry.
  2. Puding: Uvarte pohár mlieka s cukrom. Zvyšné suroviny zmiešajte s múkami a žĺtkami, a potom ich za stáleho miešania pridajte do vriaceho mlieka, kým nevznikne hustý puding. Nechajte ho vychladnúť.
  3. Krémová vrstva: Maslo vyšľahajte do nadýchaného stavu a postupne pridávajte vychladnutý puding.
  4. Vrstvenie: Na krekry rozotrite pudingovú zmes, potom pridajte ďalšiu vrstvu krekrov a na ne karamelovú hmotu. Nakoniec položte poslednú vrstvu krekrov.
  5. Šľahačka: Vychladnutú smotanu vyšľahajte s práškovým cukrom do tuha a naneste na vrch koláča.
  6. Záverečný dotyk: Celý koláč posypte strúhanou tmavou čokoládou a nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.

Tento koláč sa najlepšie servíruje studený, keď sa chute nádherne prepoja. Jeho kombinácia sladkých a slaných chutí ho robí nezabudnuteľným pre každého, kto ho ochutná.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*