3-bitkový koláč je skutočný hit na každom večierku. Tento lahodný nepečený dezert, ktorý sa skladá zo sladkého pudingu, krémovej karamelovej zmesi a slaných krekrov, očarí nielen jednoduchou prípravou, ale aj fantastickou kombináciou chutí.
Je to perfektný dezert na rýchle prípravy.
Ingrediencie:
- 270 g slaných sušienok (krekry)
- 500 ml mlieka
- 3 PL hl. múky
- 2 PL zemiakovej múky (škrob)
- 2 žĺtky
- 3 PL cukru
- 200 g mäkkého masla
- 460 g karamelovej hmoty
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 2 PL práškového cukru
- 25 g nastrúhanej tmavej čokolády
- Džem z čiernych ríbezlí (voliteľné)
Postup:
- Príprava základu: Na plech vystlaný papierom na pečenie uložte vrstvu krekrov. Ak používate džem, natrite ho na krekry.
- Puding: Uvarte pohár mlieka s cukrom. Zvyšné suroviny zmiešajte s múkami a žĺtkami, a potom ich za stáleho miešania pridajte do vriaceho mlieka, kým nevznikne hustý puding. Nechajte ho vychladnúť.
- Krémová vrstva: Maslo vyšľahajte do nadýchaného stavu a postupne pridávajte vychladnutý puding.
- Vrstvenie: Na krekry rozotrite pudingovú zmes, potom pridajte ďalšiu vrstvu krekrov a na ne karamelovú hmotu. Nakoniec položte poslednú vrstvu krekrov.
- Šľahačka: Vychladnutú smotanu vyšľahajte s práškovým cukrom do tuha a naneste na vrch koláča.
- Záverečný dotyk: Celý koláč posypte strúhanou tmavou čokoládou a nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
Tento koláč sa najlepšie servíruje studený, keď sa chute nádherne prepoja. Jeho kombinácia sladkých a slaných chutí ho robí nezabudnuteľným pre každého, kto ho ochutná.
Dobrú chuť!
Leave a Reply