5-minútové halušky bez múky, zdravé a výborné: Na nerozoznanie od originálu a nepriberiete z nich!

Perfektný tip pre všetkých, ktorí milujú halušky, ale snažia sa do leta vylepšiť si figúru. Ja sa v poslednej dobe snažím vyhýbať sa múke a tieto halušky som si veľmi obľúbila. Chutia výborne a nemusíte sa báť, že by ste z nich pribrali. Sú skvelé a ja ich dávam ako prílohu a aj do polievky namiesto rezancov. Príprava naozaj zaberie len 5 minút. Takže o 10 minút už môžete podávať.

Potrebujeme:

3 väčšie zemiaky – ošúpané

2 vajcia

180 g mletých ovsených vločiek

Postup:

Zemiaky si nastrúhame, primiešame vajcia a namleté vločky. Vareškou vymiešame jednotné hustejšie cesto. Ak je cesto príliš riedke, primiešame vločky. Halušky klasicky nahádžame do vriacej osolenej vody a varíme asi 5-8 minút. Môžeme podávať s tvarohom, kyslou smotanou, bryndzou alebo kapustou. Výborné sú aj ako príloha k mäsku a omáčkam.

Prajeme vám dobrú chuť! 

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*