7-dňový chlebíček podľa mojej babičky: Taký chleba v obchode nekúpite, vydrží vám mäkký aj celý týždeň, ak ho nezjete…

Tento chlebík robila moja babička a vydrží vám naozaj celý týždeň. Robím ho už 20 rokov, odporúčam každému, kto chce poctivé domáce pečivo.

Sme presvedčení, že nebudete sklamaní!

Neváhajte dlho a poďme na to. S výsledkom budete viac ako spokojní!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 hrnčeky hladkej múky 00
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička rasce celej
  • 3 lyžičky soli
  • 1 a  1/4 hrnčeka vody

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Postupujeme ako pri príprave klasického cesta. Z trochy teplej vody, droždia a cukru zmiešame kvások. Potom všetko spolu spracujeme a necháme aspoň 3 hodiny kysnúť. Platí pravidlo, že čím dlhšie cesto kysne, tým viac dierok bude mať po upečení.
  • Vykysnuté cesto vyformujeme na bochníky a uložíme na papier na pečenie. V rúre vyhriatej na 250 stupňov pečieme 15 minút, potom teplotu v rúre znížime na 220 stupňov a pečieme ešte 35 minút. Po vytiahnutí z rúry chleba potrieme vodou a necháme vychladnúť.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*