Tieto šaláty si budete pamätať zo svojej mladosti. Sú fantastické aj po toľkých rokoch.
Šalát Rumcajz
Potrebujeme:
2 lyžičky kr. cukru
2 ks cibule
1 lyžička sójovej omáčky
korenie
2 lyžičky oleja
2 lyžice majonézy
4 ks sterilizovaných uhoriek
20 dkg mäkkej salámy
soľ
2 lyžičky plnotučnej horčice
1 lyžičku worcesterskej omáčky
Postup: Nachystáme si dresing. V malom hrnci zmiešame olej, cukor, horčicu, sójovú omáčku a worcesterskou omáčku. Na miernom ohni miešame tak, aby vznikla jednotná zmes – zálievka na šalát. Zmes sa však nesmie variť, potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Potom si nakrájame salámu a uhorku na prúžky a cibuľu na kocky. Všetko dáme do misky a pridáme vychladnutý dresing a 2 lyžice majonézy. Nakoniec šalát Rumcajs dochutíme soľou a korením. Podávame s čerstvým pečivom. Ešte lepšie je uležaný do druhého dňa.
Leave a Reply