HRNČEKOVÝ makový koláčik lenivej gazdinky – celá moja rodina si ho pochvaľovala!

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky
1 balíček kypriaceho prášku
1 hrnček nemletého maku
1 a pol hrnčeku kryštálového cukru
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček mlieka
3 vajcia
tuk a múku na vymastenie a vysypanie plechu
na 1 menší plech

Na polevu:

  •  1 ks citrón-šťava
  •  250 cukor práškový
  •  2 polievkové lyžice, horúca voda

Postup:

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme múku, kypriaci prášok, celý nemletý mak, olej, mlieko a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 30 minút. Medzi tým si pripravíme polevu: Práškový cukor, citrónovú šťavu , horúcu vodu a olej dôkladne vymiešame na lesklú, hladkú polevu. Natrieme na teplý koláč a necháme stuhnúť. Poleva dodá krásny vzhľad ale aj výbornú chuť.

Pokračovanie článku >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*