Domáci nadýchaný chlieb s chrumkavou kôrkou – hotový behom chvíľky!

Suroviny:

500 g múky
1 lyžička cukru
1 lyžica soli
260 až 270 ml vody (vlažnej)
1 balenie kvasníc (7 g)
40 g masla
1 vajce alebo 1 až 2 polievkové lyžice mlieka

Príprava

Zmiešajte preosiatu múku s cukrom, soľou a kvasnicami. Pridajte vodu a zamiešajte. Potom pridajte maslo a premieste, alebo premiešajte robotom. Nechajte odpočívať 15 minút.

Vytvorte bochník požadovaného tvaru a umiestnite ho na plech s papierom na pečenie.

Zakryte čistou utierkou a nechajte odpočívať na cca 50 minút. Potom vytvorte niekoľko zárezov a bochník pomažte mliekom, alebo vajcom. Chlieb umiestnite do predhriatej rúry a potom pečte na 180 stupňov po dobu 40 až 45 minút.

Pokračovanie >

zdroj: bidista.com

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*