Tvarohová bublanina ľahká ako pierko: Cesto len vylejte na plech a pridajte ovocie – je to najlepší koláčik pod slnkom!

Tento koláčik milujem – najlepšia bublanina na svete – s tvarohom a akýmkoľvek ovocím, ktoré nájdete doma. Je fantasticky lahodná, vláčna a taká chutná, že jeden kúsok vám určite bude málo! 🙂

Potrebujeme:

Plech s rozmermi 36×26 cm

3 vajcia

200 mlieka

200 ml oleja

1 hrnček kryštálového cukru (250 ml)

2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)

1 bal. kypriaci prášok do pečiva

Tvarohová plnka:

1 tvaroh

1 menšie vajce

Práškový cukor

Postup:

Cesto vymiešame (najskôr vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké) a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto uložíme ľubovolné ovocie – výborné sú aj kyselkavejšie bobuľovité plody. V tomto prípade ríbezľami. Na tvarohovú náplň len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti – môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany. Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*