Budeme potrebovať:
5 ks vajce
5 lyžíc práškový cukor
2 lyžice oleja
5 lyžíc hl.múky
1 lyžička kypr.prášok
marmeláda podľa chuti
Plnka:
125 g maslo
100 g práškový cukor
1 bal.vanilkový puding
300 ml mlieka
kokos na posypanie
Postup prípravy:
5 ks žĺtkov vyšľaháme s 5timi lyžicami práš.cukru, potom pomaličky zašľahávame 2 lyžice oleja, 5 lyžíc hl.múky a lyžičkou kypr.prášku. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto natrieme na plech, vyložený papierom a upečieme pri teplote 180 stupňov.
Horúce zrolujeme a necháme vychladnúť.
Náplň pripravíme tak, že si pripravíte misu, kde vyšľaháme maslo s cukrom do peny a prišľaháme vopred uvarený, vychladnutý vanilkový puding. Vyšľaháme do jemna.
Roládu rozmotáme a potrieme výraznejšie marmeládou (ríbezľovou) a navrstvíme náplň (3/4). Zvinieme, vrch potrieme ostali plnkou, posypeme kokosom a necháme stuhnúť.
Pokračovanie >
Zdroj: Varenie a pečenie s láskou
Leave a Reply