Slaný kysnutý koláč s kôprom prekoná aj tie najsladšie zákusky!

Suroviny

500 g
1 ks
1,5 čl
350 ml
21 g
100 ml
1 čl
Plnka :
250 ml
150 g

Postup prípravy

Z čl cukru , 21 g droždia a 100 ml vlažného mlieka som spravila kvások . Vykysnutý kvások som pridala k osiatej a osolenej múke .Do zvyšku 250 ml vlažného mlieka som rozbila vajíčko a pridala 100 ml oleja . Zamiešala som som to do múky a vypracovala redšie cesto . Nechala som ho vykysnúť.

Vykysnuté cesto som roztiahla na olejom vymazaný plech . Kyskú smotanu som osolila , rozmiešala a natrela na cesto . Oravskú slaninku som kúpila nakrájanú na plátky – som pokrájala na slížiky . Rozložila som ju na smotanu . Na vrch som dala nasekaný čerstvý kôpor zo záhrady . Povrch koláča som pokvapkala troškou oleja a dala piecť na 200 °C asi 20 minút .Po vybratí upečeného koláča z rúry som kraje potrela studenou vodou.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*