Budeme potrebovať:
250 g – jemný tvaroh odtučnený
275 g – hrudkovitý tvaroh odtučnený
4 lyžice – biely jogurt
3 ks – vajcia
1 bal. – vanilkový puding
2 lyžice – kakao
ovocie podľa chuti
aróma alebo sladidlo
Postup:
1.
Pripravíme si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh vymiešame tyčovým mixérom, pridáme 4 lyžice bieleho jogurtu a vanilkový puding. Keď máme hmotu dobre vyšľahanú, postupne pridávame jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame. (môžeme pridať arómu, prípadne sladidlo)
2.
Výslednú hmotu rozdelíme na 2 časti (jednu väčšiu, druhú menšiu) a do menšej pridáme 2 lyžice kakaa.
3.
Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 18 cm a vyložíme ju papierom.
4.
Začneme vrstviť cestá. Cestá vrstvíme striedavo do stredu formy. Začíname bielym a pokračujeme až kým neminieme obe cestá. Na vrch poukladáme ovocie podľa chuti a dáme piecť do vopred vyhriatej rury
5.
Najskôr pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút. Po uplynutí doby teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 30 minút.
6.
Upečený koláčik vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Skladujeme v chladničke. Dobrú chuť!
Pokračovanie >
Zdroj – NejRecept
Leave a Reply