ŠŤAVNATÝ rebarborový koláč so snehovou prikrývkou – každý si pýta recept!

Vedeli ste, že rebarbora je jedna z najzdravších zelenín? Kyselkavá a osviežujúca. A koláč z nej je fantastický.

Šťavnatý rebarborový koláč so snehovou prikrývkou:

Suroviny:

  • 1 kg rebarbory

Cesto:

  • 450 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 5 žĺtkov
  • 3 celé vajcia

Vrchná vrstva:

  • 5 bielkov
  • štipka soli
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • práškový cukor
 

Postup prípravy:

Rebarboru umyte a ošúpte..potom ju nakrájajate na malé kúsky.

Poto vyšľaháme si 5 žĺtkov cukrom, pridáme smotanu, celé vajcia, vanilkový cukor a nakoniec zľahka múku s práškom do pečiva so štipkou soli. Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie. Po povrchu poukladáme rebarboru a plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 22 minút..

Zatiaľ si pripravíme sneh. Vyšľaháme bielka najskôr so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor, a vanilkový cukor a ušľaháme tuhý sneh. Pripravený sneh rozotrieme po povrchu predpečeného koláčika.

Koláčik dopekáme pri tej istej teplote ešte asi 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame. Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*