Zákusky na štýl bublaniny s ovocím vídame na stoloch našich babičiek celkom často. Cesto je vždy vláčne a nadýchané , celý zákusok je plný kúskov ovocia, ktoré mu dodávajú svieži nádych a sladkosť.
Ak sa Vám pri čítaní už zbehli sliny, najlepším riešením je pripraviť si túto dobrotu v pohodlí domova. Nejedná sa o nijako zložitý recept a budete mať za chvíľu hotové. Pripravte si zakaždým zákusok s iným ovocím!
Zloženie
- 150 g masla
- 150 g cukru
- 150 g strúhanky
- 4 vajcia
- prášok na pečenie (pol sáčku)
- 300 g višne (zavárané, mrazené)
Príprava
Zmiešajte vaječné žĺtky, strúhanku a pridajte penu z bielkov. Pridajte cukor, maslo, prášok do pečiva a višne. Celú zmes premiešajte a vlejte do vymasteného plechu. Pečte pri strednej teplote do zlatista. Nakoniec posypte bublaninu práškovým cukrom a môžete podávať.
Leave a Reply