Jednoduché zmiešané cesto, šťavnatá jablková náplň a opäť vrstva krémového cesta. Tento koláčik je výborný a jednoduchý – recept mám od mojej známe podľa starého maďarského receptu.
Potrebujeme:
450 g hl. múky
4 vajcia
200 g masla
200-250 g kr. cukru
1 bal. Vanilkového cukru
1 bal. Prášku do pečiva
200 ml mlieka
Plnka:
1 kg jabĺk
Mletú škoricu
Postup:
Jablká ošúpeme a nastrúhame – šťavu zlejme. Dochutíme škoricou, časťou cukru a premiešame.
Na cesto ušľaháme cukor s vajíčkami do peny, potom pridáme zmäknuté maslo a premiešame. pridáme vanilkový cukor, 200 ml mlieka a dobre premiešame. Nakoniec aj sypké prísady múku a prášok do pečiva. Vymiešame jemné cesto.
Jednu polovicu cesta navrstvíme do maslom vymazanej formy (35x25cm). Na cesto navrstvíme jablká a prikryjeme zvyšnou časťou cesta. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 160 stupňov asi 45 minút, alebo kým nie je povrch koláča zlatistý.
Pokračovanie >
zdroj: woman.tiscali.cz
Leave a Reply