Ingrediencie:
2 vajcia
200 g polohrubej múky
250 ml mlieka
2 rožky
soľ
masť či maslo na vymastenie hrnčekov
Postup prípravy:
Do misy vysypeme múku a soľ. Žĺtky s mliekom vyšľaháme a pomaly prepojíme s múkou a soľou. Vznikne riedke cesto. Primiešame na kocky nakrájané staršie pečivo (rožky). Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Opatrne vmiešame do cesta. Nachystáme si 3-4 hrnčeky (300ml a viac) vymastenej maslom a vysypanej múkou. Hrnčeky plníme cestom do dvoch tretín. Naplnené hrnčeky vložíme do vodného kúpeľa tak, aby voda siahala maximálne do polovice hrnčekov. Podľa veľkosti použitých hrnčekov varíme 25 – 40 minút až kým na hrnčeku vznikne čiapka. Po dovarení necháme vychladnúť a vyklopíme.
Leave a Reply