Tvarohový koláč so Salkom: Nečakajte nič presladené – je taký fantastický, že z tvarohu doma už nič iné nepečieme!

Potrebujeme:

Cesto

6 vajec

6 lyžíc práškového cukru

2 lyžice oleja

6 lyžíc polohrubej múky

polovica prášku do pečiva

tvarohový krém

Kocka masla – 250 g masla

100-150 g cukru práškového

šťava a kôra z polovice citróna,

2 tvarohy (ten vo vaničke) (ja pridávam ešte 3-4 lyžice kyslej smotany, ale nemusíte)

Poleva 

1 karamelové salko,

1 smotana na šľahanie 31%

Malinová marmeláda

Postup:

6 žĺtkov vymiešame so 6 lyžicami cukru, pridáme 2 lyžice oleja, ďalej múku zmiešanú s práškom a nakoniec do hmoty vmiešame sneh z vyšľahaných bielok.

dáme na plech vymastený a vysypaný hrubou múkou piecť na 180 stupňov. Upečený korpus potrieme marmeládou.

Na tvarohový krém si vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom a pridáme šťavu a kôru z citróna a 2, alebo pokojne  3 tvarohy.

Poleva: karamelové salko, si dáme do misky, vedľa v inej miske vyšľaháme dotuha 33% smotanu. Potom pridáme vyšľahanú smotanu do salka (zašľahávame postupne) dávam na chvíľu do chladničky a potom natrieme na buchtu, nikdy sa mi nestalo, že by poleva nebola dostatočne tuhá, aby nedržala 🙂

Necháme vychladiť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Celý recept aj s fotopostupom si môžete pozrieť TU

Pokračovanie >

zdroj: mimibazar.sk

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*