Veľmi chutná KÁVOVÁ ROLÁDA s neuveriteľne ľahkou prípravou!

Pri šálke čaju alebo kávy kúsok tejto rolády prinesie skutočné potešenie.

Potrebujete:

Cesto

  • 170 g múky
  • 3 lyžice instantnej kávy
  • 1,5 lyžice prášku do pečiva
  • 5 vajec
  • 160 g cukru
  • 80 ml horúcej vody

Krém

  • 450 ml 33% smotany
  • 10 g želatíny
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 80 g cukru
  • 80 ml horúcej vody
  • kakao

Postup:

Oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte do tvrdej peny. Zmiešajte ich s polovicou cukru. Uvarte kávu a nechajte ju vychladnúť.

Žĺtky zmiešajte so zvyšným cukrom a premiešajte. Pridajte kávu a polovicu múky.

Opatrne vmiešajte bielky a vlejte cesto na plech s papierom na pečenie. Pečte 15-20 minút pri 180 stupňoch. Po vychladnutí cesto zrolujte.

Uvarte kávu a vmiešajte do nej želatínu. Nechajte 20 minút stáť a medzitým vyšľahajte smotanu.

Pridajte cukor a kávovú zmes, premiešajte a nechajte stáť 15 minút v chladničke. Pripravený krém namažte do rolády a nechajte vychladnúť predtým, ako ju budete podávať. Môžete ju zasypať kakaom.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*