
Pri šálke čaju alebo kávy kúsok tejto rolády prinesie skutočné potešenie.
Potrebujete:
Cesto
- 170 g múky
- 3 lyžice instantnej kávy
- 1,5 lyžice prášku do pečiva
- 5 vajec
- 160 g cukru
- 80 ml horúcej vody
Krém
- 450 ml 33% smotany
- 10 g želatíny
- 2 lyžice instantnej kávy
- 80 g cukru
- 80 ml horúcej vody
- kakao
Postup:
Oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte do tvrdej peny. Zmiešajte ich s polovicou cukru. Uvarte kávu a nechajte ju vychladnúť.
Žĺtky zmiešajte so zvyšným cukrom a premiešajte. Pridajte kávu a polovicu múky.
Opatrne vmiešajte bielky a vlejte cesto na plech s papierom na pečenie. Pečte 15-20 minút pri 180 stupňoch. Po vychladnutí cesto zrolujte.
Uvarte kávu a vmiešajte do nej želatínu. Nechajte 20 minút stáť a medzitým vyšľahajte smotanu.
Pridajte cukor a kávovú zmes, premiešajte a nechajte stáť 15 minút v chladničke. Pripravený krém namažte do rolády a nechajte vychladnúť predtým, ako ju budete podávať. Môžete ju zasypať kakaom.
Leave a Reply