VIANOČNÉ PEČENIE: Jednoduché orieškové gombíky! Zo stola vždy zmiznú rýchlosťou blesku…

Neodolateľná sladká pochúťka, ktorá aj dobre vyzerá.

Potrebujete:
  • 300 g mleté vlašské orechy
  • 300 g práškový cukor
  • 1 ks vajce
  • 1 ks žĺtok
  • 2 lyžice kakaa
Krém:
  • 1 ks bielok
  • 4 lyžice práškový cukor
  • 1 lyžica hladká múka
  • 1 lyžička citrónová šťava
  • oriešky na ozdobenie

Postup:
  1. Vlašské oriešky, cukor, vajcia, kakao a žĺtok vymiešame do jednotnej hmoty, z ktorej oddeľujeme menšie kúsky a vytvárame guličky veľkosti vlašského orieška.
  2. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a jemne ich pritlačíme, aby sme vytvorili priestor na krém.
  3. Mixérom vyšľaháme bielok s práškovým cukrom a citrónovou šťavou do peny, pridáme múku a vareškou premiešame. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a navrstvíme na každú guľôčku.
  4. Takto pripravené gombíky vložíme do vopred vyhriatej rúry a sušíme cca jednu hodinu (záleží na veľkosti) pri teplote 60 stupňov.
  5. Vrch ozdobíme celou polovicou orieška (ak nemáte, posekajte oriešky, tiež to vyzerá super).
Prajeme príjemné pečenie 🙂 a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojími známymi na Facebooku. Ďakujeme ❤

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*