
Neodolateľná sladká pochúťka, ktorá aj dobre vyzerá.
Potrebujete:
- 300 g mleté vlašské orechy
- 300 g práškový cukor
- 1 ks vajce
- 1 ks žĺtok
- 2 lyžice kakaa
Krém:
- 1 ks bielok
- 4 lyžice práškový cukor
- 1 lyžica hladká múka
- 1 lyžička citrónová šťava
- oriešky na ozdobenie
Postup:
- Vlašské oriešky, cukor, vajcia, kakao a žĺtok vymiešame do jednotnej hmoty, z ktorej oddeľujeme menšie kúsky a vytvárame guličky veľkosti vlašského orieška.
- Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a jemne ich pritlačíme, aby sme vytvorili priestor na krém.
- Mixérom vyšľaháme bielok s práškovým cukrom a citrónovou šťavou do peny, pridáme múku a vareškou premiešame. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a navrstvíme na každú guľôčku.
- Takto pripravené gombíky vložíme do vopred vyhriatej rúry a sušíme cca jednu hodinu (záleží na veľkosti) pri teplote 60 stupňov.
- Vrch ozdobíme celou polovicou orieška (ak nemáte, posekajte oriešky, tiež to vyzerá super).
Prajeme príjemné pečenie 🙂 a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojími známymi na Facebooku. Ďakujeme ❤
Leave a Reply