Potrebujeme:
- 2 ks bielky
- kr. cukor podľa hmotnosti bielkov
- 1 lyžička kukuričný škrob
- 50 g čokoláda
- 1 lyžička olej
- kokos na obalenie
Postup:
- Najlepšie bielkové cesto je vždy vtedy, keď odvážime bielky a pridáte dvojnásobné množstvo cukru, keďže každé vajíčko ma inú hmotnosť.
- Vo vodnom kúpeli šľaháme bielky do tuhej peny spolu s cukrom. Keď sa cukor rozpustil, odstavíme, pridáme škrob a znovu mixérom šľaháme do hladka.
- Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech, ktorý sme vyložili papierom. Dáme do vopred vyhriatej rúre a sušíme pri teplote 80 stupňov cca 2-3 hodiny.
- Polovicu kolieska namočíme do čokolády, do ktorej sme pridali olej a ozdobíme kokosom.
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj s priateľmi na Facebooku. 🙂
Leave a Reply