- Veľa ľudí miluje hranolky. Často je však tomuto pokrmu vytýkané to veľké množstvo oleja, v ktorom sa hranolky pripravujú. Preto si dnes ukážeme, ako si hranolky dopriať bez výčitiek a hlavne pripravené bez oleja.
- Hlavne ich tiež môžete dopĺňať o rôzne korenia, ktoré sú presne podľa Vášho gusta.
Ingrediencie:
- 7 väčších zemiakov
- 2 bielky
- soľ
- mletá sladká paprika
- korenie
Postup:
- Zemiaky olúpte a umyte. Pokrájajte na tenké prúžky.
- Vyšľahajte si z bielkov tuhý sneh. Do snehu potom pridajte všetky korenia. Zemiaky potom dajte do veľkej misy a zalejte ochuteným snehom. Dobre premiešajte a dbajte na to, aby bol každý prúžok spojený s bielkovým snehom.
- Plech si vyložte papierom na pečenie a rozprestrite naň hranolky. Pečte na 200 stupňov. Hranolky by mali byť upečené krásne dozlatista. Počas pečenia ich môžete prehádzať, aby všetky boli upečené rovnomerne.
Leave a Reply