Parížske rožky – Luxusne vyzerajú a ešte lepšie chutia!

Ingrediencie

rožky
4 kusy bielka
280 gramov práškového cukru
180 gramov mletých orechov
1 polievková lyžica polohrubej múky (ja som nedávala)
krem
4 kusy žĺtka
1 kus vajíčko
200 gramov práškového cukru
4 polievkové lyžice Kakao
250 gramov maslo
Dokončenie
200 gramov čokoládovej polevy ((180g horkej čokolády a 30g cery))

Inštrukcie

Rožky

Bielka s práškovým cukrom vyšľaháme nad parou, do tuhého snehu, chvíľu to trvá. Čim dlhšie tým lepšie min však 10 min. Začíname šľahať za studena. Dáme dole z tepla a zľahka primiešame orechy a múku. Hmotu dáme do zdobiaceho sáčka s ozdobným hrotom na konci. Na plechu vystlanom papierom na pečenie robíme rožky, podľa fantázie. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a hneď znížime teplotu na 130°C a pečieme – sušíme  ich ešte cca 25-30 minút. Teplotu  prispôsobte skúsenostiam s vašou rúrou.

Pokračovanie receptu na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*