Ingrediencie
rožky | ||
4 | kusy | bielka |
280 | gramov | práškového cukru |
180 | gramov | mletých orechov |
1 | polievková lyžica | polohrubej múky (ja som nedávala) |
krem | ||
4 | kusy | žĺtka |
1 | kus | vajíčko |
200 | gramov | práškového cukru |
4 | polievkové lyžice | Kakao |
250 | gramov | maslo |
Dokončenie | ||
200 | gramov | čokoládovej polevy ((180g horkej čokolády a 30g cery)) |
Inštrukcie
Rožky
Bielka s práškovým cukrom vyšľaháme nad parou, do tuhého snehu, chvíľu to trvá. Čim dlhšie tým lepšie min však 10 min. Začíname šľahať za studena. Dáme dole z tepla a zľahka primiešame orechy a múku. Hmotu dáme do zdobiaceho sáčka s ozdobným hrotom na konci. Na plechu vystlanom papierom na pečenie robíme rožky, podľa fantázie. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a hneď znížime teplotu na 130°C a pečieme – sušíme ich ešte cca 25-30 minút. Teplotu prispôsobte skúsenostiam s vašou rúrou.
Pokračovanie receptu na druhej stránke >
1 2
Copyright © 2024
Leave a Reply