Krtkova torta na plechu: Vyskúšajte tento jednoduchý HRNČEKOVÝ recept, s ktorým sa vám vždy podarí.

Suroviny
Cesto:
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 bal.prášok do pečiva
  • 1 bal.vanilkový cukor
  • 4 lyžice kakaa
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 2 ks vajce
Krém:
  • 300 ml mlieka
  • 1 bal. banánový puding
  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 bal.ztužovač šľahačky
  • 100 g čokolády na varenie
Ďalej potrebujeme:
  • banány

Postup:
  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame a vyšľaháme hladké cesto.
  2. Plech s veľkosťou 38×25 cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme naň cesto a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Z upečeného a vychladnutého plátu vydlabeme asi polcentimetrovú vrstvu a necháme asi centimetrové okraje. Vydlabaný povrch poukladáme pozdĺžne rozpolenými banány, na celý povrch natrieme krém a posypeme omrvinky z vydlabaného cesta. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke – Krém: z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Vychladnutý puding rozšľaháme, prilejeme smotanu, potom pridáme stužovač a vyšľaháme hustý krém. Do dobre vyšľahaného krému vmiešame nahrubo nastrúhanú čokoládu na varenie.
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojou rodinou na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*