Suroviny:
Cesto:
5 ks vajec
250 g kr. cukor
100 ml olej
100 ml horúca voda
250 g polohrubá múka
1 bal.vanilkový cukor
1 bal. prášok do pečiva
2 lyžice kakaa
Ďalej budeme potrebovať:
2 bal. čokoládový puding
1 l mlieko
6 lyžíc kr. cukor
Poleva:
4 bal. zakysaná smotana
5 lyžíc kr. cukor
4 bal. vanilkový cukor
Postup prípravy:
Bielky vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme olej a vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta oddelíme a do jednej časti pridáme kakao.
Biele cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech o rozmere 25 x 35 cm a navrstvíme uvarený čokoládový puding. Urobíme kôpky a navrstvíme kakaové cesto.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od stien plechu.
Na ešte horúci upečený koláč navrstvíme vymiešané smotanu s kr. a vanilkovým cukrom. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť, najlepšie nechať odpočívať celú noc v chladničke.
Leave a Reply