Suroviny:
200 g kvalitná čokoláda
250 g maslo
4 ks vajce
100 g hladká múka
100 g kr. cukor
Postup prípravy:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo a miešaním spojíme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a zľahka ju vareškou vmiešame. Pridáme mierne vychladnutú čokoládu a znovu premiešame.
Hmotu vylejeme na plech o rozmere 20 x 20 cm a poriadne minimálne trikrát ťukneme s plechom o pracovnú dosku, aby sme nemali v ceste žiadne veľké bubliny a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu.
Upečený koláčik vyberieme a necháme v plechu vychladnúť. Mal by byť mokrý, preto počas pečenia koláč nekontrolujeme špáradlom.
Leave a Reply