
Ingrediencie:
Korpus:
3/4 hrnčeka rozpusteného masla
1 hrnčeka krupicového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
2 vajcia
3/4 hrnčeka múky
6 lyžíc holandského kakaa
1/4 lyžičky kypriaceho prášku
1/4 lyžičky soli
Krém:
1 plechovka salka
2 lyžice zmäknutého masla
1 1/2 hrnčeka čokoládových kúskov
1 hrnček orieškovej nátierky (podľa vašej voľby)
Poleva:
180 g čokoládových kúskov
1 lyžica stuženého tuku
Postup:
1
Predhrejte rúru na 180 ° C. Formu o veľkosti 22 x 22 cm vymažte olejom.
2
Zmiešajte maslo, cukor a vanilkový extrakt. Pridajte vajcia a dobre premiešajte.
3
Zmiešajte múku, kakao, kypriaci prášok a soľ. Vsypte túto zmes do mokrých ingrediencií a jemne premiešajte.
4
Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte 18 až 20 minút, alebo kým špajľa zapichnutá doprostred nevyjde s niekoľkými omrvinkami. Nechajte vychladnúť.
5
Medzitým si pripravte krém. V mise zmiešajte salko, maslo, čokoládové kúsky a orieškovú nátierku. Všetko rozohrejte nad parou do hladka.
6
Nalejte krém na vychladnutý korpus a dajte ho do chladničky.
7
Pripravte polevu. Čokoládové kúsky a stužený tuk rozohrejte v mikrovlnke do hladka. Vzniknutú polevu nalejte na vychladnutý krém. Nechajte vychladnúť, nakrájajte na štvorce a podávajte.
Leave a Reply