
Jablká sú typickým jesenným ovocím, ktoré nám navyše dodávajú veľa potrebných vitamínov. Tie je potrebné dopĺňať najmä pre posilnenie imunity v tomto období, kedy sa teploty striedajú každý deň.
Jablká môžete konzumovať samozrejme surové, alebo si ich doprajte v tomto vynikajúcom koláči. Príprava je jednoduchá a na výsledku si pri víkendovej káve či čaju pochutí celá rodina. Iste si ho obľúbite!
Zloženie
4 vajcia
10 lyžíc cukru + 8 lyžíc na posýpku
10 lyžíc oleja
12 lyžíc múky
12 lyžíc mlieka
1 prášok do pečiva
1 kg jabĺk
Príprava:
Žĺtky vyšľahajte do peny a vmiešajte olej a mlieko. Pridávajte cukor a múku, nakoniec vmiešajte prášok do pečiva. Cesto vylejte do vymasteného plechu a pečte 15 až 20 minút. Na pripravené cesto nastrúhajte ošúpané jablká. Zmiešajte 4 bielky s 8 lyžicami cukru a vyšľahajte tvrdú penu. Tú navrstvite na jablká a opäť zapečte, kým povrch nezhnedne. Koláč podávajte teplý.
zdroj: humormagazin.com
Leave a Reply