Tento recept je unikátny a jedinečný v tom, že slimáky sa ihneď po upečení zalejú kyslou smotanou. Tá uzamkne chuť tvarohu. Slimáky sú úžasne vláčene. Náplň môžete ľubovoľne obmieňať podľa vlastnej fantázie a chuti.
Vyskúšajte tento recept s nami a nebudete ľutovať. Tento recept si zamilujete ihneď po prvom ochutnaní!
Ingrediencie:
– 350 g polohrubej múky
– 3 g sušeného droždia
– 100 ml mlieka
– 50 g cukru
– 50 g masla
– 70 ml kyslej smotany
– štipka soli
Náplň:
– 500 g tvarohu
– 1 vajce
– 100 g cukru
Navrch:
– 200 ml smotany
– 1 lyžica cukru
Postup:
1)
Do teplého mlieka vmiešame droždie a pridáme pol lyžičky cukru, 2-3 lyžice múky. Nechajte vzísť kvások, zhruba 30-40 minút. Potom v mise zmiešajte všetky sypké prísady. Pridajte maslo, smotanu a premiešajte.
2)
Kvások zapracujeme do zvyšných surovín a vymiesime cesto. Ak je cesto príliš riedke, pridajte múku. Ak príliš tuhé, pridajte mlieko. Hotové cesto nechajte odpočinúť 10-15 minút. Odpočinuté cesto znova vymiesime.
Pokračovanie receptu na druhej stránke >
Leave a Reply