Finta ako upiecť fantastický trdelník aj bez špeciálnej formy: Chutí geniálne, takmer ako zo Skalice!

Túto fintu a výborný recept som našla na stránke mimibazar, od veľmi šikovnej autorky Veroniky a odvtedy ho používam veľmi rada. Trdelník som nikdy predtým nepiekla, no podaril sa mi na prvýkrát. Nemám žiadnu špeciálnu formu a preto sa mi tento nápad veľmi hodí a odporúčam ho kade chodím.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

troška soli

80 g masla

2 vajcia

2-3 lyžice práškového cukru

250 ml mlieka

1 kocku droždia

Olej na potretie

Posýpku: škoricový cukor, orechy – alebo iné prísady podľa vašej chuti

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások – v teplom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru a počkáme asi 15 minút, kým kvások vyjde. Medzitým si v miske zmiešame múku, maslo, cukor, vajcia, soľ a pridáme aj kvások. Vymiesime cesto – ak je príliš riedke, môžeme pridať múku. Cesto prikryjeme čistou utierkou a na teplom mieste necháme asi pol hodinku podkysnúť.

Keď cesto vykysne, preložíme ho na pomúčenú dosku a rozdelíme na menšie bochníky. Každý vyvaľkáme na plát hrubý asi 5-7 mm. Pláty si teraz nakrájame ostrím nožom na pásy široké 3 cm.

Pokračovanie receptu na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*