POTREBNÉ PRÍSADY:
Cesto:
400g hladkej múky
200g múčky cukru
1 vajce
140g mletých vlašských orechov
2 lyžice kakaa 250g masla (nenahradzovať Herou apod. – zle sa vyklápa z formičiek)
na špičku noža mletá škorica
kôra a šťava z 1 citróna
Orechová plnka:
300g mletých vlašských orechov
100g práškového cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
1dcl rumu
Čoko krém:
3 vajcia
150g kryštál cukru
1 vanilkový cukor
300g masla
2 lyžice kakaa
Poleva:
200g čoko na varenie
100g stuženého tuku
Ríbezľový lekvár
POSTUP PRÍPRAVY
Rada by som sa s Vami podelila o najlepšiu cukrovinku, akú som kedy jedla. Robíme ho s maminou na etapy, pretože je pracnejší, čo by vás mohlo odradiť, ale nedajte sa, výsledok je priamo božský :)))))))
Najskôr upečieme košíčky (malé formičky), ďalší deň natrieme lekvárom, zarovnáme orechovou plnkou a ďalší deň sa zdobia krémom, máčať v čokoláde môžete ešte ten istý deň, ale pokojne aj ďalšie. Hlavne môžete cukrovinky zamraziť a schovať na neskôr, aj keď to určite neurobíte.
1.Zmiešame ingrediencie na cesto, spracujeme a plníme malé formičky košíčkov. Pečieme na 175st.
2.Upečené a vychladnuté košíčky potrieme ríbezľovou marmeládou a navŕšime zmiešané orechy s cukrom, vanil.cukor a rumom.
3.Na čoko krém ušľaháme vajcia spolu s cukrami nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo a kakao. Krémom zdobíme košíčky a stuhnuté z chladničky máčame v čoko poleve.
Zdroj: mimibazar.cz
Leave a Reply