Skvelý recept na výrobu obľúbeného kondenzovaného mlieka bez konzervantov či umelých prísad. Stačia vám 3 ingrediencie a trochu času. Výsledok však rozhodne stojí za to!
Potrebujeme:
200 ml mlieka
200 g cukru
20 g masla
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame v hrnci s vyššími okrajmi (hmota bude peniť).
Na miernom plameni privedieme k varu. Keď sa hmota začne variť, varíme presne 10 minút (hmota bude veľmi peniť).
Po 10 minútach bude hmota stále tekutá, ale nemusíte sa báť, postupne za studena bude hustnúť a vstúpi tú správnu konzistenciu.
Hmotu nalejeme do pohárov, necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky, kde hmota postupne zhustne.
Domáce Salko môžeme pridávať do obľúbených dezertov alebo ako sladučkú maškrtu. Je vynikajúci v akejkoľvek podobe.
Želáme vám dobrú chuť! ?
Leave a Reply