Ak neviete, do čoho naložiť mäso, aby bolo krásne mäkučké, lahodné a dokonale šťavnaté, potom je medová marináda s horčicou presne tým, čo hľadáte. Hodí sa naozaj k akémukoľvek mäsu, ktorému dodá ľahko sladkastú chuť.
Nielen v sezóne na grilovanie, ale kedykoľvek počas roka sa vám určite bude hodiť medová marináda s horčicou, ktorú pripravíte ľahko a ktorá vášmu mäsu dodá naozaj vynikajúcu chuť. Naložiť do nej môžete ako bravčové, tak i kuracie alebo napríklad iné mäso a môžete si byť istí, že s ním marináda vykúzli hotové divy!
Čo budete potrebovať na prípravu?
300 ml svetlého piva
1 polievkovú lyžicu horčicových semienok
2 polievkové lyžice medu
50 g horčice
soľ a korenie
majoránku
Ako postupovať pri príprave?
Pivo nalejte do hrnca a spoločne s medom a horčičnými semienkami zvarte.
Odstavte z platne a nechajte vychladnúť.
Akonáhle vám zmes vychladne, pridajte k nej majoránku a horčicu.
Všetko dôkladne premiešajte a ochuťte soľou a korením.
Medová marináda s horčicou je výborná s akýmkoľvek druhom mäsa. Odporúčam do nej mäsko naložiť cez noc, je potom krásne šťavnaté, ľahko sladučké a dokonale mäkké.
Leave a Reply