POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto:
- 5 vajec
- 5 PL krupicového cukru
- štipka soli
- 7 PL polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 3 PL oleja
- 4 PL horúcej vody
- 2 PL kakaa
Krém:
- 2 nátierkové maslá (po 200 g)
- 1 tvaroh vaničkový (250 g)
- 250 ml smotany na šľahanie 33%
- 3 vanilkové cukry
- 2 – 3 PL práškového cukru
Ďalej:
- 5 banánov
- veľké balenie detských piškót
- 250 ml uvarenej silnejšej kávy
- 100 g čokolády
POSTUP
- Cesto: Vyšľaháme sneh z 5 bielkov, 5 lyžíc cukru krupica a so štipkou soli. Pridávame k tomu postupne za stáleho šľahania (na najnižší stupeň) 5 žĺtkov, 4 lyžice horúcej vody a 3 lyžice oleja, nakoniec 7 lyžíc polohrubej múky s 1/2 prášku do pečiva a trochou kakaa. Na vymastenom a vysypanom plechu 30 x 40 cm pečieme na 180 ° C 15 – 20 minút.
- Krém: Ušľaháme šľahačku. Nátierkové maslá s cukrami a tvarohom dôkladne vyšľaháme a ručne jemne vmiešame ušľahanú šľahačku.
- Na upečený a vychladnutý korpus natrieme tretinu krému, rozložíme kolieska banánov tesne vedľa seba, natrieme druhú tretinu krému. Uvaríme hrnček silnej kávy a necháme vychladnúť. Do kávy namáčame piškóty a uložíme vedľa seba na krém. Hore rozotrieme zvyšok krému a posypeme strúhanou čokoládou a môžeme ozdobiť aj ovocím.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply