Ingrediencie:
práškový cukor podľa chuti
rum podľa chuti
štipka soli
210 g polohrubej múky
200 g rastlinného oleja
200 ml vody
250 g masla
1 balenie citrónovej polevy citrónová poleva,
1 balenie vanilkového pudingového prášku
400 ml mlieka
6 vajec
Pracovný postup:
Do hrnca dáme vodu, soľ, olej a uvedieme do varu. Vsypeme múku a miešame, až sa cesto odlepuje od hrnca a necháme vychladiť. Zašľaháme vajcia po jednom a cesto dáme do cukrárskeho vrecka. Na plech s papierom na pečenie robíme malinké kôpky, dáme do predhriatej rúry na 220 ° C a pečieme 5 minút, potom rúru zmiernime na 160 ° C a dopečieme asi 15 – 20 minút podľa veľkosti. Rúru 10 minút neotvárame. Upečené necháme vychladiť, rozkrojíme, naplníme krémom a potrieme polevou.
Krém: V mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Vychladnutý zašľaháme do masla a podľa chuti zašľaháme cukor a rum.
Leave a Reply