Kávačky – vynikajúca Vianočná cukrovinka, ktorú robili ešte naše babičky…

Ingrediencie:

cukor múčka (do krému)
140 g práškového cukru
470 g hladkej múky
300 g masla
250 g práškového cukru (na polevu)
100 g čokolády na varenie
1 balenie pudingového prášku (smotanový)
1 lyžica kávy
400 ml mlieka
3 žĺtky
6 +7 lyžíc čiernej kávy (silná, horká)

Pracovný postup:

Z múky, cukru, žĺtkov, masla a kávy vypracujeme hladké cesto a necháme hodinu odležať. Na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a v predhriatej rúre na 180 ° C upečieme. Vychladnuté zlepíme krémom a polejeme polevou. Ozdobíme podľa svojej fantázie. Z mlieka pudingového prášku uvaríme hustý puding a vychladnutý zašľaháme do masla. Zašľaháme rozpustenú, vychladnutú čokoládu a cukor podľa chuti. Na polevu varíme horúcu silnú kávu a scedíme. Cukor s 5 lyžicami kávy rozšľaháme a podľa potreby zašľaháme zvyšok kávy.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*