Potrebujeme:
500 g strúhaného kokosu
200 g sušeného mlieka
2 plechovky salka (môžete skúsiť jednu várku z obyčajného a druhú z karamelového salka)
lyžička rumu alebo rumová aróma
20 g holandského kakaa
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame do tuhej dobre tvarovateľnej hmoty – pracuje sa s ňou naozaj dobre, ako s plastelínou. Hmotu rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame kakao. Potom z oboch častí cesta tvarujeme šúľky, ktoré môžeme rôznym spôsobom spájať a preplietať. Prípadne môžeme tvarovať valčeky iba jednej farby, je to na vás.
Nakoniec obalíme v strúhanom kokose a je to. Podávame ako sladký dezert, u nás je to veľmi obľúbené ako rýchle a chutné pohostenie pre návštevy, alebo keď nie je doma nič sladké pod zub. Mám skúsenosť, že vydrží pokojne aj celý týždeň – teda ak sa nezje :-)).
Leave a Reply