Luxusné domáce trubičky so salkom: Iné sviatočné pečivo už nemusíte riešiť…

Priznám sa, že najskôr som sa bála do týchto trubičiek pustiť, pretože mnohé cukrárky mali skúsenosť, že cesto sa drobí a nedá sa spojiť. Ja som ich urobila podľa receptu Jiřího a Blanky a musím povedať, že sú naozaj úžasné. Ak nemáte Salko, pokojne ich urobte len s pudingovým krémom a našľahaným maslom. Cesto nie je veľmi sladké a preto je dobré urobiť sladší krém.

Potrebujeme:

Cesto:

130 g masla

3 žĺtky

500 g hladkej múky

100 g práškového cukru

5 lyžíc mlieka

5 lyžíc medu

robíme trubičky dlhé 7,5 cm

Krém:

1 karamelové salko

1 karamelový puding (250-300 ml mlieka)

1 a 1/2 masla (mám na mysli veľkú kocku masla)

Postup prípravy na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*