Ingrediencie:
Cesto:
10 dkg kokosu
5 dkg práškového cukru
4dkg masla
smotana 12% podľa potreby
Plnka:
5 dkg masla
5 dkg práškového cukru
rum podľa chuti
1 lyžička kakaa
cca 15 ks guľatých piškót na spodok úlikov
čokoláda podľa potreby na ozdobu
Postup:
Suroviny na cesto spracujeme a smotany pridáme toľko, aby cesto nebolo príliš tuhé. Dáme na ½ hodinky do chladničky.
Maslo vymiešame s cukrom a kakaom a pridáme rum podľa chuti.
Do formičky na úliky vložíme kúsok mikroténového sáčku, natlačíme cesto, urobíme jamku, naplníme ho krémom, pritlačíme piškótu a zľaknutie vytiahneme.
Ja som úliky vždy vyklepávala a rôzne som s formičkou búchala, ale naozaj vložením mikroténu toto odpadá a keď budete mať formičky, ktoré idú otvoriť, tak je to pohodička.
Z tejto dávky som urobila 15 úlikov, krém tiež stačil a zostala ma tak 1 lyžica.
Spodok namočíme v čokoláde a uchovávame v chlade.
Príprava 40 minút (okrem odpočinku cesta).
Leave a Reply