Tento koláčik (alebo zákusok) je hotový za 15 minút, ale vyzerá tak krásne, že zatieni aj zložité pečené zákusky.
Potrebujeme:
660 ml smotany na šľahanie 33% + stužovač
500 g mascarpone syra
2 polievkové lyžice práškového cukru
podlhovasté piškóty alebo aj obyčajné – prípadne iné sušienky na základňu
akékoľvek biele dražé cukríky na vrch (ja som mala smotanovou príchuť)
Postup:
Dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom a stužovačom. Našľaháme si aj mascarpone syr a zmiešame so šľahačkou. Na spodok formy na pečenie 24 x 28 cm navrstvíme piškóty (alebo iné sušienky). Na piškóty navrstvíme väčšinu krému, na krém opäť piškóty – môžeme pokvapkať kávou a zvyšok krému. Na krém uložíme biele cukríky, ak nemáte guľaté, môžete skúsiť aj marshamallow, podľa toho, čo doma nájdete. Dáme aspoň na 3 hodiny vychladiť.
Želáme vám dobrú chuť!
Zdroj: obzarciuch.pl
Leave a Reply