Najlepší recept na Moravské koláče – takto ich robievala moja babička.

Toto cesto je výborné. Mám ho od babičky, ktorá pečie tieto koláčiky aj na svadby. Je veľmi dobré na moravské koláče, buchty, aj iné dobroty, ktoré bežne robíte z klasického kysnutého cesta. Koláčiky sú o chvíľu na stole!

Potrebujeme:

60 dkg hladkej múky

250 ml mlieka

1 kocku droždia

0,5 Hery alebo 2 dcl oleja

2 lyžice kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

2 vajcia

1 prášok do pečiva

štipka soli

citrónová kôra

Postup:

Urobíme cesto (všetko dobre zmiešať a vypracovať jednotné cesto), z ktorého môžeme hneď robiť koláče, buchty a iné dobroty. Moravské koláče naplním, nenechávame kysnúť a dávam ich hneď do rúry. Na plnenie používam domáci lekvár a tvaroh s cukrom a hrozienkami. Koláče pred pečením môžete potrieť žĺtkom.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*