Toto cesto je výborné. Mám ho od babičky, ktorá pečie tieto koláčiky aj na svadby. Je veľmi dobré na moravské koláče, buchty, aj iné dobroty, ktoré bežne robíte z klasického kysnutého cesta. Koláčiky sú o chvíľu na stole!
Potrebujeme:
60 dkg hladkej múky
250 ml mlieka
1 kocku droždia
0,5 Hery alebo 2 dcl oleja
2 lyžice kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
2 vajcia
1 prášok do pečiva
štipka soli
citrónová kôra
Postup:
Urobíme cesto (všetko dobre zmiešať a vypracovať jednotné cesto), z ktorého môžeme hneď robiť koláče, buchty a iné dobroty. Moravské koláče naplním, nenechávame kysnúť a dávam ich hneď do rúry. Na plnenie používam domáci lekvár a tvaroh s cukrom a hrozienkami. Koláče pred pečením môžete potrieť žĺtkom.
Leave a Reply