Kto by nemiloval tradičné slovenské horálky? Ale čo, keď si ich môžete urobiť doma z poctivých surovín a to je výzva!
Suroviny:
250 g cukru
250 g masla
3 lyžice solamylu
80 g kakaa
100 g orechov (najlepšie mletých)
2 balenia tortové oplátky
Postup:
1) Najprv rozohrejeme maslo, cukor, salko, kakao, orechy a solamyl. Veľmi dôkladne musíte premiešať. Tým vznikne hustejšie krém.
2) Pripravíme si oblátky. Prvý oblátku musíme potrieť krémom. Celkom oblátku natrieme 4x a priklopíme ju na poslednú určenú oblátku. Najlepšie urobíte keď navrch použijete papier na pečenie, do plechu potom pridajte múkou alebo cukor. Vznikne vám tzv. Domácu lis a ten uložte do chladničky.
3) Druhý deň pomaly nakrájame na kúsky. Pôjde vám to ľahko pretože oblátka cez noc dobre stuhla. Potom už je len na vás či ak budeme oblátku namáčať v poleve alebo nie.
Dobrú chuť.
Leave a Reply