Tento recept som našla čírou náhodou, keď som hľadala novinky medzi kuchynskými robotmi. Recept ma zaujal na prvý pohľad fotografií. Ešte než som si prečítala nadpis alebo suroviny, hovorila som si, že toto musím vyskúšať. Potom som predsa len na ne pozrela a hovorila som si, to si niekto robí srandu – zemiaky ako základ? No prečo nie. Vyskúšať sa má všetko.
Suroviny:
zemiaky 160 g
biela čokoláda 100 g
horká čokoláda 50 g
práškový cukor 40 g
soľ štipka
rum 1 lyžička
sušená slivka
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. Necháme ich vychladnúť, olúpeme a na strúhadle nastrúhame. Z celku oddelíme 120 g zemiakov a tie spoločne s 80 g bielej rozpustenej čokolády, štipky soli a 30 g cukru zmiešame. Zmes nakoniec vložíme do mixéra a necháme dokonale rozmixovať.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
Leave a Reply