Tieto univerzálne krémy zo žĺtka miluje skoro každý. Bežne sa používa v rúrkach, trubičkách, v kombinácii s inými krémami ako základ.Nebojte sa ich použiť pri sladkých koláčikoch, zákuskoch, dezertoch, tortách. To je tá pomyselná “čerešnička” na torte. Vďaka nemu to bude mať tú správnu chuť. Tieto recepty sú odskúšané u nejednej gazdinky a sú naozaj skvelé!
Krém č.1
Ingrediencie:
400 ml mlieka
6 žĺtkov
2 lyžice rumu
2 balenia vanilkového cukru
2 lyžice práškového cukru
130g masla
Postup:
1) V mlieku rozmiešame pudingový prášok s vanilkovým cukrom a žĺtkami. Premiestnime do “vodného kúpeľa” a za stáleho miešania zahrievame, kým z toho nebude hustá hmota ako puding.
2) Vyberieme z vodného kúpeľa, pridáme práškový cukor, rum a vložíme do misky so studenou vodou.
3) Šľahať, kým hmota nevychladne. V druhej miske našľaháme mäkké maslo a po lyžičkách vyšľaháme do žĺtkového krému.
Druhý recept na ďalšej strane >
Leave a Reply