Dobrá placka sa vždy ťažko dlho ohreje na tanieri. Tie, ktoré vám ukážeme dnes sú okrem iného výnimočne zdravé a rýchle. Nesajú olej a navyše sú plnené bylinkami. Ocenia ich hlavne gazdinky, ktoré radi pripravujú recepty z bežných domácich zásob.
U väčšiny placiek sa stáva, že na panvici rýchlo nasiaknu olejom. Tieto placky ukrývajú svoju výnimočnosť práve v tom, že olej nenasiaknu. Náplň vnútri môžete meniť podľa toho, ako vám chutí.
Môžete si ich pripraviť syrové, alebo bylinkové, zemiakové, či z obyčajnej múky so soľou. Sú vhodné ako doplnok k mliečnym polievkam, ale aj ako samotné hlavné jedlo. Najlepšie chutia s cesnakom, ale my sme ich vyskúšali aj s domácim jogurtovo cesnakovým dressingom. Do tohto receptu sme zvolili najobľúbenejšiu a asi aj najchutnejšiu náplň – zemiakovo kôprovú.
Budeme potrebovať:
- 500 ml kefíru
- 1 vajce
- 500-600g hladkej múky
- 400g zemiakov
- 1 lyžičku jedlej sódy
- 5 lyžíc oleja
- kôpor (alebo petržlenovú vňať)
- soľ
- 50g masla a cesnak na potretie
Postup prípravy sa nachádza na druhej strane >
Leave a Reply